Litteratur, kunst og kultur

Denne rejse er primært inspireret af romanen, Mordet på Kommandanten. Vi besøger Kobe, hvor Murakami voksede op, vi vandrer i Odawaras bjerge, hvor maleren fra Mordet på kommandanten bor, og vi oplever forskellige former for kunst – Nihonga-malerier i Kyoto, en arkitektonisk perle midt ude i naturen og en tunnel, der leger med lyset.

 

Der bliver også tid til et besøg i et tempel, hvor munke var så dedikerede til den højeste oplysning, at de blev til mumier. Vi besøger provinsbyen Kiryu, hvor Mette Holm ad flere omgange har boet, og vi tager på cykeltur rundt i Tokyo og besøger steder, der vækker minder om Murakamis øvrige romaner.

Highlights på rejsen

 • Murakamis barndomsby, Kobe
 • Møde med Nihonga-maler
 • Odawaras bløde bjerge
 • Arkitektur og kunst i naturen
 • En selv-mumificeret munk
 • Tokyo rundt på cykel

Dagsprogram – oversigt

Du kan se det fulde program under fanen Program. Her får du en oversigt over, hvor rejsen går hen. Er du nysgerrig på at se stederne i forhold til hinanden, kan du under fanen Kort også se, hvor rejsen går hen.

 • Dag 1: Afrejse fra København
 • Dag 2: Kobe
 • Dag 3: Kyoto
 • Dag 4: Kyoto
 • Dag 5: Odawara
 • Dag 6: Odawara
 • Dag 7: Murakami by
 • Dag 8: Kiryu
 • Dag 9: Kiryu
 • Dag 10: Tokyo
 • Dag 11: Tokyo
 • Dag 12: Tokyo
 • Dag 13: hjemrejse

Dag 1: Afrejse
Afgang fra Københavns Lufthavn.

 

Dag 2: Murakamis barndomsby, Kobe
Ankomst Osaka, Kansai lufthavn. Herfra går turen til Kobe, hvor Murakami voksede op, og hvor hans tidlige romaner finder sted. Vi besøger downtown Kobe, der også er kendt for sit udsøgte oksekød.

 

Dag 3: Jordskælv og Nihonga-maler
Vi starter dagen på jordskælvsmuseet i Kobe. Jordskælv spiller en rolle i flere af Murakamis værker. På museet kan man få en fornemmelse af, hvordan et jordskælv føles. Fra Kobe kører vi til Kyoto, hvor vi besøger en Nihonga-maler og bliver klogere på denne særlige japanske kunstform.

 

Dag 4: Kyoto-oplevelser
I dag er der mulighed for at opleve Kyoto på egen hånd. Gå på opdagelse i de mange fine butikker med kunsthåndværk af høj kvalitet, opleve gamle templer og smage på lokale delikatesser.

 

Dag 5: Med shinkansen og overnatning på ryokan
Vi fortsætter med shinkansen til Odawara, hvor portrætmaleren i Mordet på Kommandanten søger tilflugt efter at være blevet forladt af sin kone. Vi besøger et observatorium, der kan have inspireret Murakami til Menshikis hus i romanen. I bjergene ved Odawara overnatter vi på ryokan hotel (japansk gæstgiveri), spiser fælles middag og bader i naturlige varme kilder.

 

Dag 6: Vandretur i bjergene
Vi bruger formiddagen på en vandretur i bjergene og oplever den smukke natur. Bagefter besøger vi byen Odawara, hvor portrætmaleren underviser. Vi spiser middag sammen og overnatter igen på ryokan hotel.

 

Dag 7: Sake og laks
Efter to dage i området ved Odawara følger vi i portrætmalerens fodspor nordpå til fiskerbyen Murakami i Niigata ved Det japanske Hav. Niigata er berømt for sin eksklusive sake og Murakami by for sin lækre laks. Der bliver tid til både en lille sake-smagning og besøg i en traditionsrig laksebutik. Vi bor igen på japansk vis, spiser fælles middag på ryokan hotel og bader i varme kilder med havudsigt.

 

Dag 8: Kultur i bjergene

Fra Niigata kører vi igen ind i bjergene mod provinsbyen Kiryu, hvor Mette har boet ad flere omgange. På vejen besøger vi kunstprojektet Tunnel of Light, et tempel med en selv-mumificeret munk og et tempel udsmykket med moderne Nihonga-malerier.

 

Dag 9: Morgenvandring og japansk provinsby
For de morgenfriske er der indlagt en vandretur op på Suido-bjerget for at nyde udsigten over Kiryu by. Resten af dagen tilbringer vi i Kiryu, hvor vi cykler rundt og oplever hverdagen i en japansk provinsby. Vi spiser fælles middag om aftenen.

 

Dag 10: Tid til Tokyo stemning
Om morgenen tager vi shinkansen til Tokyo. Vi spiser ramen ved Tokyo station, før vi tager metroen til Aoyama, hvor der er flere lokationer fra Murakamis romaner, og hvor vi også skal bo. Vi går en tur i kvarteret og indsnuser stemningen, som ligger til grund for flere af Murakamis romaner.

 

Dag 11: Guidet cykeltur i Tokyo
I dag skal vi med lokal cykelguide på en 30 km cykeltur rundt i Tokyos gader. Ruten er blandt andet inspireret af Torus og Naokos gåtur i Norwegian Wood.

 

Dag 12: Oplev Tokyo og afskedsmiddag
Der er tid på egen hånd til at udforske Tokyo, shoppe, gå på museer, og hvad man ellers har lyst til. Vi mødes til afskedsmiddag om aftenen.

 

Dag 13: Hjemrejse
Hjemrejse fra Tokyo

 

Dag 14: Ankomst 

Ankomst til Danmark

NB. Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre hindringer.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

 

2024 

9. – 22. maj UDSOLGT

Bestil din Murakamirejse

Se rejsekalenderen for rejsedatoer på vores andre grupperejser til Japan.

Pris

For afrejse i maj 2024 er prisen 35.950 kr.  (pr. person i delt dobbeltværelse, tillæg for enkeltværelse er 3.950 kr.).

 

Prisen inkluderer:

 • Mette Holm som rejseleder med særlig ekspertise i Murakami
 • Fly København – Osaka, Tokyo – København
 • 11 overnatninger på hoteller og ryokan
 • Morgenmad alle dage
 • 5 x aftensmad (ekskl. drikkevarer), dag 5,6,7,9 og 12
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport med shinkansen og øvrige tog
 • Transport til de i programmet angivne steder
 • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder sake-smagning i Niigata og cykeltur i Tokyo
 • Separat bagagetransport (1 stk. bagage pr. person) på udvalgte strækninger
 • Dansk teknisk rejseleder og japansk cykelguide
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

 

NB følgende er ikke inkluderet i prisen: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider, øvrig transport såsom metro og taxi.

 

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Vi ønsker gennemsigtighed i vores prispolitik på vores rejser, derfor skal du ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, som er en del af programmet.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 8.500 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Bestil din Murakamirejse

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan, og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere).På rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

 

Der er tale om en aktiv rejse, og deltagelse kræver, at man er i stand til at gå 10-12 km flere af dagene i varierende terræn samt cykle 30 km i Tokyo. Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

 

For at du får det fulde udbytte af at rejse i Murakamis fodspor, vil det være en fordel, hvis du har læst Murakamis roman, Mordet på Kommandanten, inden afrejse, men det er ikke et krav.

Turen går fra København til Kobe og Kyoto. Herfra skal vi forbi Odawara og Murakami by samt opleve provinsbyen Kiryu. Rejsen slutter af med tre dage i Tokyo.

Du kan på kortet herunder se hele rejsen.

Dag 1

Oh, Japan – hvilken særegen oplevelse! Flyrejsen er lang og ubarmhjertig – men det hele værd?

Efter bus fra Osaka lufthavn og en halv time med færge kunne vi aflevere vores kufferter på hotel i Kobe, og så var vi da klar til nye eventyr ?

  Navn (nødvendig)

  E-mail (nødvendig)

  Telefon (nødvendig)

  Besked (skriv her dine foretrukne rejse– og rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked (skriv eventuelt her dine foretrukne rejsedatoer)

    Navn (nødvendig)

    E-mail (nødvendig)

    Telefon (nødvendig)

    Besked