Med Murakamis romaner som indgang til Japan

En helt særlig rundrejse fra den 21. maj til 2. juni 2020
Udsolgt

”Når jeg oversætter Murakamis romaner, forsvinder jeg ind i bøgernes verden, og da jeg oversatte hans nyeste roman Mordet på kommandanten, kom jeg på den vildeste rejse. Jeg fulgte med ham på et roadtrip til det nordlige Japan, og jeg nærmest boede sammen med ham i Odawaras bjerge. Jeg har i den forbindelse gjort mig mange tanker om, hvad portrætkunst og japansk kunst egentlig er. Min litterære rejse og tankerne omkring kunst har inspireret os til at skabe en rejse til et Japan, som kun få rejsende møder.”

Mette Holm,
Haruki Murakamis danske oversætter

 

 

På rejsen besøger vi Kobe, hvor Murakami voksede op, vi vandrer i Odawaras bjerge, hvor maleren fra Mordet på kommandanten bor, og vi oplever forskellige former for kunst – Nihonga‐malerier i Kyoto, en arkitektonisk perle midt ude i naturen og et hus, der leger med lyset. Der bliver også tid til et tempel eller to, hvor man kan se munke, der er så dedikerede til den højeste oplysning, at de er blevet til mumier. Vi besøger provinsbyen Kiryu, hvor Mette Holm har slået sig ned for at arbejde i et år. Og vi tager på cykeltur rundt i Tokyo og besøger steder, der vækker minder om Murakamis øvrige romaner, vi skal på jazzbar, besøge en boghandel og opsøge andre velkendte temaer fra hans litterære værker.

 

Det vil være en fordel, hvis man har læst Murakamis nyeste roman, Mordet på Kommandanten, inden afrejsen, men det er ikke et krav.

PROGRAM

Dag 1
Afgang fra København.

 

Dag 2
Ankomst Osaka, Kansai lufthavn først på dagen. Herfra går turen over bugten til Kobe, hvor Murakami voksede op, og hvor hans tidlige romaner finder sted. Vi spiser frokost på små spisesteder i forstaden Tarumi, hvorfra der er udsigt over den imponerende Akashi Kaikyo bro, verdens længste hængebro, der også optræder i Kafka på stranden.

 

Dag 3
Vi starter dagen på jordskælvsmuseet i Kobe. Jordskælv spiller en rolle i flere af Murakamis værker og på museet kan man få en fornemmelse af, hvordan et jordskælv føles. Fra Kobe kører vi med toget til Kyoto, hvor vi besøger en Nihonga‐maler og bliver klogere på denne særlige japanske kunstform.

 

Dag 4
I dag er der mulighed for at opleve Kyoto på egen hånd. Gå på opdagelse i de mange fine butikker med kunsthåndværk af høj kvalitet, opleve gamle templer og smage på lokale delikatesser.

 

Dag 5
Vi fortsætter med tog til Odawara, hvor portrætmaleren i Mordet på Kommandanten søger tilflugt efter at være blevet forladt af sin kone. Vi besøger et observatorium, der kan have inspireret Murakami til Menshikis hus i romanen. I bjergene ved Odawara overnatter vi på en ryokan (japansk gæstgiveri) og bader i naturlige varme kilder.

 

Dag 6
Vi bruger dagen på en vandretur i bjergene og oplever den smukke natur på første hånd. Vi overnatter igen på ryokan.

 

Dag 7
Efter to dage i bjergene følger vi i portrætmalerens fodspor nordpå til fiskerbyen Murakami i Niigata ved Det japanske Hav. Niigata er berømt for sin eksklusive sake, og der bliver også tid til en lille sakesmagning.

 

Dag 8
Fra Niigata kører vi igen ind i bjergene til provinsbyen Kiryu. På vejen besøger vi James Turrells House of Light og et tempel med selv‐mumificerede munke.

 

Dag 9
For de morgenfriske er der indlagt en vandretur op på Azuma‐bjerget for at drikke morgenkaffe og se solopgang. Resten af dagen tilbringer vi i Kiryu og oplever hverdagen her.

 

Dag 10
Tidligt om morgenen tager vi til Tokyo. Vi spiser frokost på Waseda Universitet, hvor Murakami selv studerede, besøger en af Tokyos mange velassorterede boghandler og slutter dagen af på en jazzbar.

 

Dag 11
I dag skal vi med lokalguide på cykeltur rundt i Tokyos baggader. På cykelturen kommer vi til at besøge flere steder fra Murakamis romaner.

 

Dag 12
Der er tid på egen hånd til at udforske Tokyo. Vi mødes til afskedsmiddag om aftenen.

 

Dag 13
Hjemrejse fra Tokyo.

 

NB. Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre hindringer.

PRAKTISK

Der er tale om en aktiv rejse, og deltagelse kræver, at man er i stand til at gå 10-12 km flere af dagene i varierende terræn. På rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse 30.400 kr. Tillæg for enkeltværelse 3.800 kr.
Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, så på vores rejser, skal man ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, der er en del af programmet.

 

Tilmelding senest 20. februar 2020 på info@ichibantravels.com. Depositum på 6.875 kr. opkræves ved tilmelding og pladsen er først sikret, når depositum er indbetalt. Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere).

 

Prisen inkluderer:

 

 • Mette Holm som rejseleder med særlig ekspertise
 • Fly København – Osaka, Tokyo – København
 • 11 overnatninger på 3* hoteller og ryokan
 • Morgenmad alle dage
 • 5 x aftensmad (ekskl. drikkevarer), dag 5,6,7,9 og 12
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport med Shinkansen og øvrige tog
 • Transport til de i programmet angivne steder
 • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder sake-smagning i Niigata og cykeltur i Tokyo
 • Bagagetransport på udvalgte strækninger
 • Dansk teknisk rejseleder og japansk lokalguide på udvalgte strækninger
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

 

NB ikke inkluderet: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider, øvrig transport såsom metro og taxi.
Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Generelle betingelser for rejser med Ichiban Travels findes her.

  Coronavirus
Læs mere her