Slip din indre Foodie løs – en rundrejse i det japanske køkken med Katrine Klinken

20. – 28. februar 2021

Det japanske køkken byder på en sand overflod af sanse- og smagsindtryk, og på denne rejse kan du begive dig ind i dets mangfoldige univers.

 

Sammen med kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken Klinken har vi sammensat et program, der kan få mundvandet til at løbe på enhver madinteresseret.

 

I rejsen indgår en bred vifte af madoplevelser, fra japansk haute cuisine – kaiseki ryori til hippe ramen-shops i Tokyo, Edomae sushi, æstetiske variationer over tofu, håndlavede soba-nudler, traditionel Kyoto-hverdagsmad (o-banzai) og selvfølgelig det eksklusive wagyu oksekød.

 

Undervejs besøger vi lokale producenter, madmarkeder, deltager i te-ceremoni og møder forskellige madhåndværkere.

 

Denne rejse er for enhver med interesse for madhåndværk og kærlighed til god mad.

Foodie

DAGSPROGRAM

Dag 1
Afgang fra København.

 

Dag 2
Ankomst Osaka, derfra går turen til Kyotos mekka af mad og topklasserestauranter. Vi lægger ud med håndlavede soba-nudler i en 300 år gammel soba-restaurant, går en tur i madgaden Nishiki og slutter dagen med middag på en stemningsfyldt izakaya – en moderne restaurant med japanske specialiteter som sashimi, grøntsager, grøntsager og andre småretter.

 

Dag 3
I Kyoto skal vi til te-ceremoni og der bliver også tid til at besøge en af Kyotos vigtigste shinto-helligdomme, Heian Jingu. Vi spiser frisklavet tempura til frokost, der serveres et stykke ad gangen, så det forbliver sprødt. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at opleve Kyoto inden, vi spiser middag på en traditionsrig tofu-restaurant.

 

Dag 4
I dag skal vi på kokkeskole og lære at lave traditionel Kyoto hverdagsmad, o-banzai, og have en sake-smagning. Derefter besøger vi Isetan-stormagasinets bugnende madafdeling, hvor der er tid til shopping på egen hånd. Til aften prøver vi japanernes vinteryndlingsret, nemlig nabe, som er en varm ret med kød og grøntsager, der tilberedes i en lerskål over et blus på bordet.

 

Dag 5
Vi tager nord for Kyoto til Det japanske Hav, hvor vi skal bo på en traditionel ryokan (japansk gæstgiveri, hvor man sover på futoner på gulvet) og forkæle vores smagsløg med kaiseki ryori – noget af det fineste det japanske køkken kan præstere. I løbet af dagen besøger vi en fermenteringsekspert, der vil gøre os klogere på fermentering og tage os på en rundvisning hos et lokalt soya-bryggeri.

 

Dag 6
Vi får stor japansk morgenmad på vores ryokan, inden vi besøger en producent af kvalitetseddike i området. Derefter kører med vi med Shinkansen lyntoget til Tokyo. Vi gør som japanerne og spiser bento (frokostboks) på toget. Vi er fremme i Tokyo først på aftenen og går i det livlige kvarter Shibuya og spiser ramen.

 

Dag 7
I dag starter vi ud med en smagning af eksklusiv nori-tang. Vi fortsætter hen til køkkengaden Kappabashi, der er leveringsdygtig i alt til køkkenet. Vi spiser noget af verdens bedste sushi til frokost på en af Tokyos mange fantastiske sushirestauranter og finder ud af, hvordan rigtig Edomae sushi skal smage. Efter frokost er der et par timer til shopping på egen hånd, inden vi mødes igen på en klassisk, japansk fiskerestaurant.

 

Dag 8
Hver lørdag er der Farmer’s Market i Tokyo, og det skal vi selvfølgelig også opleve. Derfra fortsætter vi til Ginza-bydelen, hvor der er mulighed for at besøge specialbutikker med madvarer fra hele landet. Vi ser det tilbageværende Tsukiji marked og spiser frokost i en af de små gaderestauranter. Vi slutter turen af med afskedsmiddag på en teppanyaki restaurant med det japanske wagyu kvalitetsoksekød og et besøg på en af Tokyos mange skybarer.

 

Dag 9
Hjemrejse fra Tokyo fra morgenstunden.

 

NB. Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre hindringer.

PRAKTISK

Der er tale om en rejse med mange store smagsoplevelser. For at få det største udbytte af turen, er det vigtigt at være åben over for det japanske smagsunivers. Eventuelle madallergier skal oplyses ved tilmelding. Vi bevæger os rundt på turen med både offentlig transport (metro og tog), lejet bus og til fods. Det er væsentligt at være opmærksom på, at vi nogle dage går op til 5-6 km, da det er en god måde at opleve Japan på og kan være rart, når man skal spise mange store måltider. Rejsen er ikke egnet til bevægelseshæmmede.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse 29.400 kr. Tillæg for enkeltværelse 3.250 kr.

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, så på vores rejser, skal man ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter i programmet, dog er alle drikkevarer for egen regning.

 

Tilmelding senest 26. november 2020 på info@ichibantravels.com. Depositum på 6.875 kr. opkræves ved tilmelding og pladsen er først sikret, når depositum er indbetalt. Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan, og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere).

 

Prisen inkluderer:

 

  • Katrine Klinken Katrine Klinken som rejseleder med særlig ekspertise, teknisk rejseleder og lokale guider til udvalgte aktiviteter
  • Alle måltider, jf. program (ekskl. drikkevarer)
  • Fly København – Osaka, Tokyo – København
  • 7 overnatninger, heraf 1 overnatning på traditionel ryokan og 6 overnatninger på 3-4* hoteller
  • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
  • Transport med Shinkansen, bus mellem Kyoto og Tango og rejsekort til metro (med JPY 3.000)
  • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder smagninger og producentbesøg
  • Bagagetransport fra Kyoto til Tokyo
  • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

 

NB ikke inkluderet: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrig transport såsom taxi og opfyldning af metrokort, snacks uden for program.
Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Generelle betingelser for rejser med Ichiban Travels findes her.

  Coronavirus
Læs mere her

Katrine Klinken

Katrine Klinken er kok, mad- og rejseskribent, forfatter og foredragsholder (f. 1963). Katrine har i årtier haft en passion for japansk madkultur, hvilket har ført hende ud i alle afkroge af landet. Noget af det, der vakte Katrines interesse for det japanske køkken, er det helt unikke smagsunivers, det vedholdende fokus på lokale råvarer og brug af håndværksmæssige teknikker, man ikke finder andre steder.
Katrine er medforfatter til Turen går til Japan.

Læs mere på klinken.dk