Slip din indre gourmet løs – en rundrejse i det japanske køkken

22. februar til 1. marts 2020
Udsolgt

Det japanske køkken byder på en sand overflod af sanse- og smagsindtryk, og på denne rejse kan du begive dig ind i dets mangfoldige univers.

 

Sammen med kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken har vi sammensat et program, der kan få mundvandet til at løbe på enhver madinteresseret.

 

I rejsen indgår en bred vifte af madoplevelser, fra japansk haute cuisine – kaiseki ryori til hippe ramen-shops i Tokyo, verdensklasse sushi, æstetiske variationer over tofu, håndlavede soba-nudler, traditionel Kyoto-hverdagsmad (o-banzai) og selvfølgelig det eksklusive wagyu oksekød.

 

Undervejs besøger vi blandt andet et sake-bryggeri, deltager i te-ceremoni og møder lokale madhåndværkere.

 

Denne rejse er for enhver med kærlighed til god mad.

DAGSPROGRAM

Dag 1
Afgang fra København.

 

Dag 2
Ankomst Osaka, herfra går turen til Kyotos mekka af mad og topklasserestauranter. Vi lægger ud med håndlavede soba-nudler i en 300 år gammel soba-restaurant, går en tur i madgaden Nishiki og slutter dagen med middag på en stemningsfyldt izakaya – en moderne restaurant med japanske specialiteter som sashimi, gyoza, grøntsager og andre småretter.

 

Dag 3
I Kyoto skal vi til te-ceremoni, besøge Isetan-stormagasinets bugnende madafdeling og have sprød tempura til frokost. Om eftermiddagen besøger vi det smukke Nanzenji tempel og slutter af med middag på en traditionsrig tofu-restaurant i templet.

 

Dag 4
I dag skal vi på kokkeskole og lære at lave traditionel Kyoto hverdagsmad, o-banzai. Derefter er der tid til shopping på egen hånd. Til aften prøver vi japanernes vinteryndlingsret, nemlig nabe, som er en varm ret, der tilberedes i en lerskål ved bordet.

 

Dag 5
Vi tager nord for Kyoto til Det japanske Hav, hvor vi skal bo på en eksklusiv ryokan (japansk gæstgiveri, hvor man sover på futoner på gulvet) og forkæle vores smagsløg med kaiseki ryori – noget af det fineste det japanske køkken kan præstere. I løbet af dagen besøger vi en fermenteringsekspert, der laver en workshop i fermentering for os og tager os på en rundvisning hos det lokale sake-bryggeri.

 

Dag 6
Vi får stor japansk morgenmad på vores ryokan, inden vi kører med Shinkansen lyntoget til Tokyo. Vi gør som japanerne og spiser bento (frokostboks) på toget. I Tokyo besøger vi køkkengaden Kappabashi, der er leveringsdygtig i alt til køkkenet. Om aftenen spiser vi streetfood i Tokyos livlige gader og kigger nærmere på Tokyos barscene, hvis der er energi til det.

 

Dag 7
I dag er der mulighed for at besøge specialbutikker med madvarer fra hele landet, service, køkkengrej og brugskunst. Til frokost afprøver vi en af Tokyos hippe ramen-restauranter og til aften tager vi på en livlig seafood-restaurant, hvor der er rig lejlighed til at smage på superfriske fiskeretter.

 

Dag 8
Hver lørdag er der Farmer’s Market i Tokyo, og det skal vi selvfølgelig ikke gå glip af. Vi bliver vist rundt af en lokal med stor viden om de forskellige japanske producenter. Vi spiser noget af verdens bedste sushi til frokost på en af Tokyos mange high-end sushirestauranter og finder ud af, hvordan rigtig sushi skal smage. Eftermiddagen er til fri disposition. Vi mødes til en drink på en skybar og nyder udsigten og stemningen af metropol, inden vi slutter turen af med afskedsmiddag med det eksklusive wagyu oksekød.

 

Dag 9
Hjemrejse fra Tokyo fra morgenstunden.

 

NB. Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre hindringer.

PRAKTISK

Der er tale om en rejse med mange store smagsoplevelser. For at få det største udbytte af turen, er det vigtigt at være åben overfor det japanske smagsunivers. Eventuelle madallergier skal oplyses ved tilmelding.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse 27.900 kr. Tillæg for enkeltværelse 4.150 kr. Vi skal bo på en ryokan, der ligger smukt ved det japanske hav. Ryokan’en har et begrænset antal værelser, så det kan blive nødvendigt at deltagere, der har ønsket enkeltværelse må dele værelse her. I så fald vil tillægget være 2.250 kr.

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, så på vores rejser, skal man ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter i programmet.

 

Tilmelding senest 25. november 2019 på info@ichibantravels.com. Depositum på 6.875 kr. opkræves ved tilmelding og pladsen er først sikret, når depositum er indbetalt. Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere).

 

Prisen inkluderer:

 

  • Katrine Klinken som rejseleder med særlig ekspertise, dansk teknisk rejseleder og lokale guider til udvalgte aktiviteter
  • Alle måltider, jf. program (ekskl. drikkevarer)
  • Fly København – Osaka, Tokyo – København
  • 7 overnatninger, heraf 1 overnatning på eksklusiv ryokan og 6 overnatninger på 3* hoteller
  • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
  • Transport med Shinkansen og øvrige tog til de i programmet angivne steder
  • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder sake-smagning i Tango, kokkeskole og fermenteringsworkshop
  • Bagagetransport fra Kyoto til Tokyo
  • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

 

NB ikke inkluderet: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrig transport såsom metro og taxi uden for program, snacks uden for program.
Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Generelle betingelser for rejser med Ichiban Travels findes her.

  Coronavirus
Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores Top10 over Kyotos ukendte perlerKatrine Klinken

Katrine Klinken er kok, mad- og rejseskribent, forfatter og foredragsholder (f. 1963). Katrine har i årtier haft en passion for japansk madkultur, hvilket har ført hende ud i alle afkroge af landet. Noget af det, der vakte Katrines interesse for det japanske køkken, er det helt unikke smagsunivers, det vedholdende fokus på lokale råvarer og brug af håndværksmæssige teknikker, man ikke finder andre steder.
Katrine er medforfatter til Turen går til Japan.

Læs mere på klinken.dk