Warning: A non-numeric value encountered in /customers/c/0/8/ichibantravels.com/httpd.www/wp-content/themes/stockholm/title.php on line 68

Templer, by og land

Tag med på en aktiv vandretur og kulturrejse, når vi går udvalgte dele af den naturskønne pilgrimsrute Shikoku 88. Denne rejse er en enestående mulighed for at fordybe sig i den mere landlige del af Japan. Vi kommer tæt på lokalbefolkningen på de daglige vandringer og ser stemningsfulde moshaver, ældgamle cedertræer og svajende bambusskove undervejs. En rejse for dig, der elsker vandring, storslået natur og smukke templer.

Highlights på rejsen

 • Overnatning i templer
 • Møde med munke
 • Søndagsmarked i Kochi
 • Kobo Daishis fødested
 • Japans badekultur
 • Tempelhaver og karper

Dagsprogram – oversigt

Du kan se det fulde program under fanen Program. Her får du en oversigt over, hvor rejsen går hen. Er du nysgerrig på at se stederne på et kort, kan du under fanen Kort se, hvor templerne og stederne er placeret i forhold til hinanden.

 

 • Dag 1: Afrejse fra København
 • Dag 2: Tokushima, tempel 1, 2, og 6
 • Dag 3: Tokushima, tempel 20 og 21
 • Dag 4: Kochi, tempel 24, 25 og 26
 • Dag 5: Kochi, tempel 31 og 32
 • Dag 6: Ehime, tempel 33
 • Dag 7: Ehime, tempel 46, 47, 48, 49, 50 og 51
 • Dag 8: Ehime, tempel 54, 55, 56, 57 og 58
 • Dag 9: Kagawa, tempel 71, 72, 73, 74 og 75
 • Dag 10: Kagawa, tempel 88
 • Dag 11: Kyoto
 • Dag 12: Kyoto
 • Dag 13: Kyoto
 • Dag 14: hjemrejse

Dag 1: Afrejse
Afgang fra Københavns Lufthavn.

 

Dag 2: Pilgrimsfærden begynder
Ankomst Osaka, Kansai lufthavn om formiddagen. Fra lufthavnen tager vi direkte til Tokushima by, der er startpunktet for vores vandring. Tokushima-provinsen repræsenterer Bevidsthed, som er det første stadie på vejen til oplysning . Ved tempel 1 er der mulighed for at købe pilgrimsudstyr, såsom den lille bog man bruger til at få tempelkalligrafier i, det karakteristiske hvide pilgrimstøj og ohenro-vandrestokken.

 

Dag 3: Templer på bjergtoppene
I dag skal vi ud på en hård opstigning til tempel 20 og 21. Tempel 20 ligger på en bjergtop omgivet af smukke gamle cedertræer. Der er knap 500 højdemeter og turen er stejl og hård. Herfra følger vi Awa Henro stien ned til landsbyen Anan og krydser Nakagawa floden. Vi klatrer op til tempel 21, der ligger på den næste bjergtop – yderligere ca. 500 højdemeter og også stejlt. Vi hviler benene og tager kabelbanen ned fra bjerget og nyder udsigten over det naturskønne område.

 

Dag 4: Kap Muroto og stillehavet
Vi fortsætter sydpå til Kap Muroto i Kochi-provinsen, der i pilgrimsøjemed repræsenterer Asketisk Træning, som er det andet stadie på vejen til oplysning. Her møder vi en dramatisk kystlinje med lavasten og klippestykker. Vi går til Mikuro-do hulen, hvor en ung Kobo Daishi tilbragte tre år med at meditere og følger pilgrimsruten op til tempel 24. En fantastisk udsigt over Stillehavet åbner sig, mens vi går tilbage til kysten og Muroto by, hvor vi finder tempel 25 og 26.

 

Dag 5: Søndagsmarked i Kochi
I byen Kochi besøger vi først det hyggelige søndagsmarked, der er en attraktion i sig selv. Derefter fortsætter vi til tempel 31, der ligger smukt på en bakketop omgivet af bambus. Vi fortsætter mod kysten til tempel 32, der blev etableret for at beskytte de søfarende.

 

Dag 6: Japansk badekultur i Dogo Onsen
Vi går videre mod tempel 33 og krydser undervejs havnen med en lille færge. Fra tempel 33 kører vi vestpå til Ehime-provinsen, der repræsenterer Indsigt, som er det tredje stadie på vejen til oplysning. Vores destination i Ehime er Dogo Onsen og Matsuyama by. I Dogo Onsen finder man et af Japans ældste og mest berømte badehuse. Her kan vi bade og samle energi til de næste dages vandring.

 

Dag 7: En perlerække af templer
I dag er der mange templer på programmet. Vi starter ved tempel 46, hvor man finder et stenaftryk af Buddhas fødder. Stiller man sig på stenaftrykket, siges det, at enhver akkumuleret smerte i fødderne forsvinder. Vi fortsætter til tempel 47, 48, 49, 50, og 51, der ligger som perler på en snor i et stemningsfyldt landskab af rismarker og landsbyhuse.

 

Dag 8: Fra by over land til skov
Vi starter dagens vandring ved tempel 54 og fortsætter til tempel 55, 56, 57, og slutter af ved tempel 58. Turen går gradvist fra by til landlige omgivelser før, vi går ind i et skovområde til tempel 58.

 

Dag 9: Trapper og Kobo Daishis fødested
Vi kører til Kagawa-provinsen, der repræsenterer Nirvana. Vi starter med de 300 trappetrin op til tempel 71, som ligger smukt på en bakketop med udsigt over land og Seto indlandshavet. Vi besøger tempel 72-75. Det sidste tempel ligger på Kobo Daishis fødested og er et af de vigtigste templer i relation til Kobo Daishi.

 

Dag 10: Tempel 88
Vi starter dagen med at gå 785 trin op til Kompira-san, der er Shikokus største shinto-helligdom. Herefter kører vi til en bjergsti, der leder os gennem et fortryllende landskab op til tempel 88, det sidste tempel på pilgrimsruten. Mange pilgrimme efterlader deres pilgrimsstav her som et symbol på, at dens rolle er udtømt.

 

Dag 11: Afslutning på pilgrimsvandringen i Kyoto
Vi tager toget til Kyoto, hvor vi skal tilbringe nogle dage med sightseeing i den gamle kejserby. For at runde vores pilgrimsfærd af besøger vi først Toji-templet. Her blev Kobo Daishi udnævnt til overpræst, og templet er et af de vigtigste for Shingon Buddhismen. Templets varemærke, som også er blevet et symbol for Kyoto, er en 57 meter høj pagode i fem etager – den højeste pagode i Japan.

 

Dag 12: Sightseeing i Kyoto
Vi tilbringer endnu en dag med sightseeing og afslapning i Kyoto. I Kyoto er der rig mulighed for museumsbesøg, shopping og flere gode gåture, hvor man kan opleve byens helt særlige stemning på egen hånd.

 

Dag 13: Sidste dag i Kyoto og afskedsmiddag
Der er tid på egen hånd til at udforske Kyoto. Vi mødes til afskedsmiddag om aftenen.

 

Dag 14: Hjemrejse
Vi tager fra Kyoto om morgenen mod Osaka, Kansai lufthavn, hvorfra vi rejser mod København.

 

Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre forhold.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

2023

27. september – 10. oktober

Se også rejsekalenderen for rejsedatoer for vores øvrige grupperejser til Japan.

Sværhedsgrad

Der er tale om en aktiv rejse, hvor vi vandrer omkring 12-16 km hver dag. Der vil være dage med vandring i vanskeligt terræn og bjerge, og det er en forudsætning for deltagelse, at du er i tilstrækkelig god form til dette.

Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

 

Max højde over havoverfladen på vandringerne er 600 m, så der er ikke risiko for højdesyge.

 

Vi har på vandredagene transport af bagage, så det er kun nødvendigt at bære en lille rygsæk til dagens fornødenheder.

 

Pris

For afrejse i 2022 er prisen 30.450 kr. pr. person i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse 3.200 kr.).

For afrejse i foråret 2023 er prisen 30.650 kr. pr. person i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse 3.200 kr.).

For afrejse i efteråret 2023 er det muligt at blive skrevet på venteliste, indtil vi åbner for tilmelding.

 

Prisen inkluderer følgende:

 • Mette Holm som rejseleder
 • Fly København – Osaka – København
 • 12 overnatninger på templer og hotel
 • Morgenmad alle dage
 • 6 x aftensmad (ekskl. drikkevarer), dag 2, 3, 4, 8, 9, 13
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport på pilgrimsruten, herunder transport af bagage under vandring
 • Togbillet, alm. tog og shinkansen til Kyoto
 • Separat bagagetransport (1 stk.) til Kyoto
 • Dansk teknisk rejseleder
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, ansvarsrisiko, skatter og afgifter

 

NB følgende er ikke inkluderet i prisen: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider, øvrig transport såsom metro og taxi.

 

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, derfor skal du på vores rejser ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, som er en del af programmet.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 6.875 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Bestil pilgrimsrejse

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan. Deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere). På rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

Du kan på kortet herunder få en fornemmelse af, hvor vi bevæger os henne på de forskellige dage under vores pilgrimsvandring og rejse til Japan.

De fine skitser er tegnet af Christine Bechameil, deltager på Pilgrimsvandringen Templer, by og land.

Dag 1

I Osaka blev vi hentet af bussen og kørt til det første tempel, hvor vi kunne udstyre os med vandrestav, hatte, stempelbøger mv. Vi kan få stempler og en fin kalligrafi ved hvert tempel, så vi kan dokumentere, vi har været der.
Vi startede med at besøge tempel 1, 2 og 6. På det sidstnævnte overnattede vi. Efter aftensmaden var vi med til en ceremoni, en form for aftenandagt.

Vi fik forklaret lidt om buddhismen, og om at der bliver lagt meget vægt på efterlivet. Derfor skulle vi tænde et lille lys for en afdød, sætte det i et bæger og lade det flyde ned ad et lille vandløb, der løb igennem templet. Det skulle følges af gode ønsker. Det var en fin ceremoni, og det var spændende at komme ind bagved i templet. Det får man normalt ikke lov til.

WordPress Video Lightbox

  Navn (nødvendig)

  E-mail (nødvendig)

  Telefon (nødvendig)

  Besked (skriv her dine foretrukne rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked