Slip din indre Foodie løs

Det japanske køkken byder på en sand overflod af sanse- og smagsindtryk, og på denne rejse kan du begive dig ind i dets mangfoldige univers.

 

I rejsen indgår en bred vifte af madoplevelser, fra japansk haute cuisine – kaiseki ryori til Edomae sushi i Tokyo, håndlavede soba-nudler, det buddhistiske vegetarkøkken, traditionel Kyoto-hverdagsmad o-banzai og selvfølgelig det eksklusive wagyu Kobekød. Undervejs besøger vi lokale producenter, madmarkeder, deltager i te-ceremoni, sakesmagning og møder forskellige madhåndværkere.

 

Denne rejse er for enhver med interesse for madhåndværk og kærlighed til god mad.

Highlights på rejsen

 • Særligt udvalgte restauranter
 • Byvandring i Kyoto
 • Madlavningskursus
 • Overnatning på ryokan
 • Badning i varme kilder
 • Besøg hos eksklusivt eddikebryggeri
 • Storbystemning i Tokyo
 • Shinkansen-hurtigtoget

Dagsprogram

Du kan se det fulde program for rejsen under fanen Program. Her får du en kort oversigt over programmet. Er du nysgerrig på at se stederne på et kort, kan du under fanen Kort se, hvor rejsen går hen.

 

 • Dag 1: afrejse fra København
 • Dag 2: Osaka
 • Dag 3: Osaka
 • Dag 4: Tango
 • Dag 5: Tango
 • Dag 6: Kyoto
 • Dag 7: Kyoto
 • Dag 8: Kyoto
 • Dag 9: Kyoto
 • Dag 10: Tokyo
 • Dag 11: Tokyo
 • Dag 12: Tokyo
 • Dag 13: Tokyo
 • Dag 14: hjemrejse

Dag 1 – Afrejse

Afgang fra København.

 

Dag 2 – Ankomst Osaka, de madglades by

Ankomst Osaka sidst på dagen. Osaka er en vild madby, med alt hvad hjertet kan begære. Vi starter vores madeventyr på en stemningsfyldt Izakaya – en moderne restaurant med japanske specialiteter som sashimi, grøntsager og små deleretter.

 

Dag 3 – Kobekød og japanske knive

Vi tager til Kobe, der er verdensberømt for det udsøgte Kobekød, og det skal vi selvfølgelig prøve. Vi spiser stor frokost på en af Kobes velrenommerede teppanyaki restauranter, hvor kød og tilbehør tilberedes på en stor stegeplade foran os. Om eftermiddagen tager vi tilbage til Osaka og besøger en butik med japanske knive og spiser en let aftensmad i den livlige streetfoodgade Dotonbori.

 

Dag 4 – Soyabryggeri og traditionel overnatning på ryokan

Vi tager fra Osaka op til kysten ved Det japanske Hav og byen Amanohashidate, der betegnes som et af Japans tre mest naturskønne steder. Amanohashidate betyder Himmelbroen og er en lang sandtange bevokset med ca. 5000 ældgamle fyrretræer. Her skal vi bo på en traditionel ryokan (japansk gæstgiveri, hvor man sover på futoner på gulvet og bader i naturlige varme kilder) og forkæle vores smagsløg med kaiseki ryori – noget af det fineste det japanske køkken kan præstere. Vi tager på rundvisning hos et lokalt soya-bryggeri og laver temaki-party, som er homestyle håndrullet sushi med friskfangede lokale fisk, til frokost. Eftermiddagen er fri til at nyde de varme bade eller gå en tur i det naturskønne område. Vi mødes til kaiseki middag på ryokan’en om aftenen.

 

Dag 5 – Japansk morgenmad, fermentering og varme kilder

Vi får stor japansk morgenmad på vores ryokan, inden vi tager på besøg hos en producent af højkvalitetseddike i området og en fermenteringsekspert, der vil gøre os klogere på fermentering. Eftermiddagen er fri til afslapning i de varme kilder eller en gåtur i området. Vi mødes til aften og spiser et på en lokal restaurant.

 

Dag 6 – Madmekka i Kyoto

Efter vi har spist japansk morgenmad på vores ryokan, går turen til Kyotos mekka af mad og topklasserestauranter. Vi besøger madgaden Nishiki, der bugner af små boder med forskellige Kyoto-delikatesser. Til frokost får vi håndlavede boghvedenudler i en 300 år gammel soba-restaurant. Om eftermiddagen går vi gennem en hyggelig handelsgade til Kejserpaladset i Kyoto. I Kejserpaladsets have drikker vi te og spiser traditionelle kager. Til aften spiser vi på en sukiyaki-restaurant i Kyotos gamle kvarterer.

 

Dag 7 – Kokkeskole og ramen

I dag skal vi på kokkeskole og lære at lave traditionel Kyoto hverdagsmad, o-banzai. Derefter besøger vi Kyoto station og ser udsigten over byen, og stormagasinernes bugnende madafdelinger, hvorefter der er tid til shopping på egen hånd. Til aften spiser vi ramen og gyoza, som i Japan er fastfood, hvor man står i kø for at få en plads.

 

Dag 8 – Templer, tempura og te-ceremoni

Kyoto er kendt for sine mange fine templer og helligdomme, og vi starter dagen med at besøge nogle imponerende templer i den østlige del af byen, hvor man også finder Geisha-kvarteret, Gion. Vi spiser frokost af frisklavet tempura, der serveres et stykke ad gangen, så det forbliver sprødt. Efter frokost skal vi til klassisk te-ceremoni, hvor en kop grøn matcha te tilberedes efter alle kunstens regler. Vi fortsætter til tempelkomplekset, Daitokuji, hvor der er mange fine små templer og zen-haver. Vi slutter af med at spise buddhistisk shojin ryori (vegansk køkken) på en restaurant, der drives af templet.

 

Dag 9 – Fridag i Kyoto

I dag er der tid på egen hånd til at udforske Kyotos mange fine butikker, museer, templer og haver eller blot gå en tur langs Kamogawa-floden, der løber gennem byen og er et rekreativt område for byens beboere.

 

Dag 10 – Shinkansen og sakesmagning

Vi fortsætter vores rejse til den pulserende storby, Tokyo. Vi tager med Shinkansen hurtigtoget og gør som japanerne og spiser bento (frokostboks) på toget. Vi er fremme i Tokyo over middag og skal til sakesmagning med en sakesommelier. Til aften prøver vi unagi-don en lokal specialitet med japansk ål og ris.

 

Dag 11 – Ægte japansk sushi

Formiddagen er fri og vi mødes til frokost, hvor vi skal spise noget af verdens bedste sushi på en af Tokyos mange fantastiske sushirestauranter og finder ud af, hvordan rigtig Edomae sushi skal smage. Vi besøger specialbutikker med lokale madvarer og ender på en yakitori restaurant med kyllinge sticks i mange variationer.

 

Dag 12 – Tangsmagning og fiskemarked

I dag starter vi ud med en smagning af eksklusiv nori-tang. Vi fortsætter hen til køkkengaden Kappabashi, der er leveringsdygtig i alt til køkkenet. Vi ser det tilbageværende Tsukiji marked og spiser frokost i en af de små gaderestauranter med masser af frisk fisk. Eftermiddag og aften fri.

 

Dag 13 – Tokyo shopping og fiskerestaurant

Dagen er fri på egen hånd til at udforske Tokyo, få foretaget de sidste indkøb eller blot nyde storbyens puls. Vi mødes til afskedsmiddag på en klassisk fiskerestaurant inden vi kører til lufthavnen, hvor vi skal med et natfly.

 

Dag 14 – Hjemrejse

Afgang fra Tokyo Haneda lufthavn kl. 00:05. Vi lander i København kl. 12:30.

 

Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr, tilgængelighed eller andre forhold.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

 

2024

01. – 14. november

Bestil din rejse

2025

31. oktober – 13. november

Se rejsekalenderen for rejsedatoer på vores andre grupperejser til Japan.

Pris

Prisen er 39.950 kr. pr. person i delt dobbeltværelse, tillæg for enkeltværelse er 4.750 kr. Kontakt os for at høre nærmere.

 

Prisen inkluderer:

 • Katrine Klinken som rejseleder med særlig ekspertise
 • Fly København – Osaka, Tokyo – København
 • 11 overnatninger, heraf 2 overnatninger på traditionel ryokanog 9 overnatninger på 3* hoteller
 • 11x morgenmad, 8x frokost, 10x aftensmad (ekskl. drikkevarer)
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport i Japan, Shinkansen fra Kyoto til Tokyo, bus mellem Osaka og Tango og rejsekort til metro
 • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder smagninger og producentbesøg
 • Teknisk rejseleder og lokale guider til udvalgte aktiviteter
 • Separat bagagetransport på udvalgte strækninger (1 stk. bagage pr. person)
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

 

NB ikke inkluderet: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrig transport såsom taxi, snacks uden for program og drikkevarer.

 

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, så på vores rejser, skal man ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter i programmet, dog er alle drikkevarer for egen regning.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 8.500 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan. Deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere).

 

Der er tale om en rejse med mange store smagsoplevelser. For at få det største udbytte af turen, er det vigtigt at være åben over for det japanske smagsunivers.

Eventuelle madallergier skal oplyses ved tilmelding.

 

Vi bevæger os rundt på turen med både offentlig transport (metro og tog), lejet bus og til fods. Det er væsentligt at være opmærksom på, at vi nogle dage går op til 5-6 km, da det er en god måde at opleve Japan på og samtidig kan være rart, når man skal spise mange store måltider.

Rejsen er ikke egnet til bevægelseshæmmede.

På rejsen oplever vi både Kyoto, Tango og Tokyo. Er du nysgerrig for at se, hvor de ligger i forhold til hinanden, kan du se på kortet herunder.

  Navn*

  E-mail*

  Telefon*

  Besked* (skriv her dine foretrukne rejse– og rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked (skriv eventuelt her dine foretrukne rejsedatoer)

    Navn (nødvendig)

    E-mail (nødvendig)

    Telefon (nødvendig)

    Besked