Slip din indre Foodie løs

Det japanske køkken byder på en sand overflod af sanse- og smagsindtryk, og på denne rejse kan du begive dig ind i dets mangfoldige univers.

 

Vi har håndplukket en bred vifte af madoplevelser; fra japansk haute cuisine – kaiseki ryori til hippe ramen-shops i Tokyo, Edomae sushi, æstetiske variationer over tofu, håndlavede soba-nudler, traditionel Kyoto-hverdagsmad (o-banzai) og selvfølgelig det eksklusive wagyu oksekød.

Undervejs besøger vi lokale producenter, madmarkeder, deltager i te-ceremoni og møder forskellige madhåndværkere.

 

Denne rejse er for enhver med interesse for madhåndværk og kærlighed til god mad.

Highlights på rejsen

 • Særligt udvalgte restauranter
 • Byvandring i Kyoto
 • Madlavningskursus
 • Overnatning på ryokan
 • Badning i varme kilder
 • Besøg hos eksklusivt eddikebryggeri
 • Storbystemning i Tokyo
 • Shinkansen-hurtigtoget

Dagsprogram

Du kan se det fulde program for rejsen under fanen Program. Her får du en kort oversigt over programmet. Er du nysgerrig på at se stederne på et kort, kan du under fanen Kort se, hvor rejsen går hen.

 • Dag 1: afrejse fra København
 • Dag 2: Kyoto
 • Dag 3: Kyoto
 • Dag 4: Kyoto
 • Dag 5: Tango
 • Dag 6: Tokyo
 • Dag 7: Tokyo
 • Dag 8: Tokyo
 • Dag 9: hjemrejse

Dag 1: Afrejse
Afgang fra København.

 

Dag 2: Madmekka i Kyoto
Ankomst Osaka, derfra går turen til Kyotos mekka af mad og topklasserestauranter. Vi lægger ud med håndlavede soba-nudler i en 300 år gammel soba-restaurant, går en tur i madgaden Nishiki og slutter dagen med middag på en stemningsfyldt izakaya – en moderne restaurant med japanske specialiteter som sashimi, grøntsager og andre småretter.

 

Dag 3: Te-ceremoni og tempura
I Kyoto skal vi til te-ceremoni og der bliver også tid til at besøge en af Kyotos vigtigste shinto-helligdomme, Heian Jingu. Vi spiser frisklavet tempura til frokost, der serveres et stykke ad gangen, så det forbliver sprødt. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at opleve Kyoto inden, vi spiser middag på en traditionsrig tofu-restaurant.

 

Dag 4: På madlavningskursus i Kyoto
I dag skal vi på kokkeskole og lære at lave traditionel Kyoto hverdagsmad, o-banzai, og have en sake-smagning. Derefter besøger vi Isetan-stormagasinets bugnende madafdeling, hvor der er tid til shopping på egen hånd. Til aften prøver vi japanernes vinteryndlingsret, nemlig nabe, som er en varm ret med kød og grøntsager, der tilberedes i en lerskål over et blus på bordet.

 

Dag 5: Soya-bryggeri og fermentering
Vi tager nord for Kyoto til Det japanske Hav, hvor vi skal bo på en traditionel ryokan (japansk gæstgiveri, hvor man sover på futoner på gulvet) og forkæle vores smagsløg med kaiseki ryori – noget af det fineste det japanske køkken kan præstere. I løbet af dagen besøger vi en fermenteringsekspert, der vil gøre os klogere på fermentering og tage os på en rundvisning hos et lokalt soya-bryggeri.

 

Dag 6: Japansk morgenmad og shinkansen
Vi får stor japansk morgenmad på vores ryokan, inden vi besøger en producent af kvalitetseddike i området. Derefter kører vi med shinkansen lyntoget til Tokyo. Vi gør som japanerne og spiser bento (frokostboks) på toget. Vi er fremme i Tokyo først på aftenen og går i det livlige kvarter Shibuya og spiser ramen.

 

Dag 7: Ægte japansk sushi
I dag starter vi ud med en smagning af eksklusiv nori-tang. Vi fortsætter hen til køkkengaden Kappabashi, der er leveringsdygtig i alt til køkkenet. Vi spiser noget af verdens bedste sushi til frokost på en af Tokyos mange fantastiske sushirestauranter og finder ud af, hvordan rigtig Edomae sushi skal smage. Efter frokost er der et par timer til shopping på egen hånd, inden vi mødes igen på en klassisk, japansk fiskerestaurant.

 

Dag 8: Fra street food til skybar
Hver lørdag er der Farmer’s Market i Tokyo, og det skal vi selvfølgelig også opleve. Derfra fortsætter vi til Ginza-bydelen, hvor der er mulighed for at besøge specialbutikker med madvarer fra hele landet. Vi ser det tilbageværende Tsukiji marked og spiser frokost i en af de små gaderestauranter. Vi slutter turen af med afskedsmiddag på en teppanyaki restaurant med det japanske wagyu kvalitetsoksekød og et besøg på en af Tokyos mange skybarer.

 

Dag 9: Hjemrejse
Hjemrejse fra Tokyo fra morgenstunden.

 

Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre forhold.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

 

2023

13. – 22. oktober

Bestil din madrejse

2024

01. – 14. november (program kommer snart)

Du kan skrive dig på ventelisten, hvis du vil kontaktes, når vi åbner for tilmelding til 2024.

Se rejsekalenderen for rejsedatoer på vores andre grupperejser til Japan.

Pris

Pris pr. person i delt dobbeltværelse er 31.950 kr. Tillæg for enkeltværelse 3.550 kr.

 

I prisen er følgende inkluderet:

 • Katrine Klinken som rejseleder med særlig ekspertise i japansk madkultur
 • Alle måltider,  (ekskl. drikkevarer)
 • Fly København – Osaka, Tokyo – København
 • 7 overnatninger, heraf 1 overnatning på traditionel ryokan og 6 overnatninger på 3-4* hoteller
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport med Shinkansen, bus mellem Kyoto og Tango og rejsekort til metro
 • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder smagninger og producentbesøg
 • Teknisk rejseleder og lokale guider til udvalgte aktiviteter
 • Separat bagagetransport fra Kyoto til Tokyo (1 stk. bagage pr. person)
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

 

NB, følgende er ikke inkluderet i prisen: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrig transport såsom taxi og opfyldning af metrokort, snacks uden for program.

 

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik. På vores rejser skal man derfor ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter i programmet. Alle drikkevarer er dog for egen regning.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 6.875 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Bestil din madrejse

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan. Deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere).

 

Der er tale om en rejse med mange store smagsoplevelser. For at få det største udbytte af turen, er det vigtigt at være åben over for det japanske smagsunivers.

Eventuelle madallergier skal oplyses ved tilmelding.

 

Vi bevæger os rundt på turen med både offentlig transport (metro og tog), lejet bus og til fods. Det er væsentligt at være opmærksom på, at vi nogle dage går op til 5-6 km, da det er en god måde at opleve Japan på og samtidig kan være rart, når man skal spise mange store måltider.

Rejsen er ikke egnet til bevægelseshæmmede.

På rejsen oplever vi både Kyoto, Tango og Tokyo. Er du nysgerrig for at se, hvor de ligger i forhold til hinanden, kan du se på kortet herunder.

Kommer snart.

Mirjams rejsebreve

Dag 1

I Osaka blev vi hentet af bussen og kørt til det første tempel, hvor vi kunne udstyre os med vandrestav, hatte, stempelbøger mv. Vi kan få stempler og en fin kalligrafi ved hvert tempel, så vi kan dokumentere, vi har været der.
Vi startede med at besøge tempel 1, 2 og 6. På det sidstnævnte overnattede vi. Efter aftensmaden var vi med til en ceremoni, en form for aftenandagt.

Vi fik forklaret lidt om buddhismen, og om at der bliver lagt meget vægt på efterlivet. Derfor skulle vi tænde et lille lys for en afdød, sætte det i et bæger og lade det flyde ned ad et lille vandløb, der løb igennem templet. Det skulle følges af gode ønsker. Det var en fin ceremoni, og det var spændende at komme ind bagved i templet. Det får man normalt ikke lov til.

WordPress Video Lightbox

  Navn (nødvendig)

  E-mail (nødvendig)

  Telefon (nødvendig)

  Besked (skriv eventuelt her dine foretrukne rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked