Et møde med Japans kvinder

Et møde med Japans kvinder

En rundrejse fra den
15. – 28. september 2024

På denne rejse er der mulighed for at møde kvinder i mange forskellige professioner. Vi har udvalgt en række erhverv inden for japanske traditioner, kunst og kultur samt mad og drikke, og der vil være rig lejlighed til at dykke ned i japansk kultur og komme tæt på de lokale kvinder. Rejsen starter i det nordlige Japan i Niigata og Yamagata og slutter i Tokyo. Denne rejse er for alle, der er interesseret i et dybere kendskab til Japan og sætter pris på det personlige møde.

Highlights på rejsen

 • Bjergvandring med yamabushi
 • Taraibune fiskerkvinder
 • Kimonospecialist
 • Gåtur med japansk forfatter
 • Besøg hos sumostaldens Okamisan

Dagsprogram – oversigt

Du kan se det fulde dagsprogram under fanen Program. Her får du en kort oversigt over programmet. Er du nysgerrig på at se stederne på et kort, kan du under fanen Kort se, hvor rejsen går hen.

 

 • Dag 1: Afrejse fra København
 • Dag 2: Ankomst Tokyo
 • Dag 3: Niigata
 • Dag 4: Sado Ø
 • Dag 5: Tsuruoka
 • Dag 6: Yudono
 • Dag 7: Yamagata
 • Dag 8: Tokyo – Chiba
 • Dag 9: Tokyo – Kamakura
 • Dag 10: Tokyo
 • Dag 11: Tokyo
 • Dag 12: Tokyo
 • Dag 13: Tokyo
 • Dag 14: Hjemrejse

Dag 1, 15. september
Afgang fra København kl. 09:35 med Lufthansa via Frankfurt til Tokyo.

 

Dag 2, 16. september
Ankomst til Tokyo, Haneda kl. 09:50. Vi tilbringer den første dag i Tokyo, hvor vi starter ud med at besøge.

 

Dag 3, 17. september
Vi tager Shinkansen til Niigata, hvor vi starter med at besøge et sake-bryggeri. Niigata amt er kendt for sin velsmagende sake, da der er meget rent kildevand og gode ris til produktionen. Derefter besøger vi en traditionel villa, der er et meget fint eksempel på japansk arkitektur, og som tidligere har tilhørt en rig handelsfamilie i regionen, men nu er en del af japansk kulturarv.

 

Dag 4, 18. september
Fra tidlig morgen tager vi færgen ud til øen Sado, der i tidligere tider blev brugt til at eksilere personer, der var faldet i unåde, men i nyere tid især er kendt for sine Taiko-trommeslagere. Vi besøger en gruppe kvinder, der holder liv i en særlig form for fiskeri på disse kanter, hvor man sejler ud i små tøndelignende både (Tarai-bune). Oprindeligt var bådene en slags badekar men af hensyn til sikkerheden, lavede man Tarai-bune bådene. Bådene forekommer også i Ghibli-filmen Chihiro og heksene. Vi skal på sejltur og efterfølgende spise frokost med superfrisk fisk tilberedt af fiskerkvinderne. Om eftermiddagen besøger vi Taiko-trommeslagerne og får et lynkursus i, hvordan trommerne bruges. Vi overnatter på ryokan (japansk gæstgiveri, hvor man sover på futoner på gulvet), der både har indendørs og udendørs onsen (varme kilder) bade.

 

Dag 5, 19. september
Vi tager færgen til fastlandet igen tidlig morgen og tager videre nordpå til Yamagata. Undervejs spiser vi frokost hos en lokal kvinde, der driver en restaurant og landkro, og er udnævnt som en af Japans 100 bedste landkroværter på grund af hendes tilgang til mad ved brug af naturlige og lokale råvarer, mange som hun selv producerer. Vi fortsætter længere nordpå til en by ved kysten, hvor der på grund af mange handelsskibe opstod et forlystelseskvarter. Byen har stadig en lille gruppe udøvende Geisha’er og Maiko’er (Geisha under oplæring). Vi får mulighed for at se Maiko’erne danse og bagefter at tale med dem om at være i en meget traditionel profession i et moderne samfund. Vi overnatter igen på ryokan med indendørs og udendørs onsen-bade og spiser kaiseki-middag (haute cuisine).

 

Dag 6, 20. september
I dag skal vi mødes med en af de få kvindelige Yamabushi, der praktiserer i Yamagata. Yamabushi’er tilbeder bjergene og gennemgår en streng, asketisk og spirituel træning i bjergene. I Yamagata gælder det særligt de tre hellige bjerge, Haguro, Yudono og Gassan, som tiltrækker mange pilgrimme. Yamabushi’en vil fortælle os om traditionen, filosofien og guide os op på Haguro-bjerget, hvor vi kan se den vigtige Haguro-helligdom på toppen. Vi overnatter i pilgrimslogi på bjerget og prøver den rene, asketiske shojin ryori vegetarmad.

 

Dag 7, 21. september
Vi har en dag mere med vores kvindelige Yamabushi, som i dag vil tage os på en vandretur til det andet af de tre Dewa Sanzan bjerge, Yudono-bjerget. Efter turen kører vi ned til Yamagata by, hvor vi skal overnatte på hotel. På vejen besøger vi en kvinde, der driver en lille kreativ nuddelproduktion.

 

Dag 8, 22. september
Vi starter dagen med at tage lokaltoget til det smukke Yamadera bjergtempel, der er mere end 1000 år gammelt. Templet ligger meget naturskønt på en klippeside. Fra den øverste del af templet er der en fantastisk udsigt over bjergene og dalen i bunden. Sidst på dagen tager vi Shinkansen hurtigtoget tilbage til Tokyo, hvor vi er fremme ved aftenstid og skal tilbringe de næste dage.

 

Dag 9, 23. september
I dag besøger vi en forfatter og en oversætter, der vil fortælle os om deres arbejde og vise os deres yndlingssteder i Tokyo. Om eftermiddagen besøger vi en kvinde, der er passioneret omkring den traditionelle kimono, og hvordan den kan bruges i moderne sammenhæng.

 

Dag 10, 24. september
I dag skal vi på dagstur til Chiba øst for Tokyo. Vi besøger en mikrobiolog, der har kastet sig over at udvikle en særlig japansk type ost, som hun producerer med lokale bakteriekulturer, og oplever nogle af Chibas øvrige seværdigheder.

 

Dag 11, 25. september
Vi tager lokaltoget sydpå til kystbyen Kamakura, der er et yndet udflugtsmål med historiske templer og helligdomme, en kæmpe Buddha i det fri. Her skal vi til te-ceremoni med en kvindelig te-mester, som vil forklare os om te-ceremoniens betydning i japansk kultur. Vi besøger også en lokal kunsthåndværker i Kamakura, inden vi tager retur til Tokyo.

 

Dag 12, 26. september
I dag vil der være tid til at udforske Tokyo på egen hånd. Tokyo har mange spændende og forskelligartede bydele, butikker, museer og meget andet.

 

Dag 13, 27. september
I dag skal vi ud at cykle med en kvindelig iværksætter, der har startet sit eget cykelbureau i Tokyo. Hun vil fortælle os lidt om at være iværksætter i Tokyo. På cykelturen besøger vi blandt andet en sumo-stald (hvor sumo-bryderne bor), og her vil vi få lejlighed til at tale med sumo-staldens livsnerve Okamisan, der som regel er staldmesterens hustru, som får driften og de unge bryderes hverdag til at fungere i en traditionsbunden verden.

 

Dag 14, 28. september
Hjemrejse fra Tokyo Haneda kl. 11:45 via Frankfurt. Ankomst i København kl. 22:15.

 

 

NB. Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr, tilgængelighed eller andre hindringer.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

2024

15. – 28. september

Bestil din rejse

2025

9. – 22. oktober

Se også rejsekalenderen for rejsedatoer for vores øvrige grupperejser til Japan.

Sværhedsgrad

Der er tale om en aktiv rejse, og deltagelse kræver, at man er i stand til at gå 10-12 km flere af dagene og i det nordlige Japan nogle dage i terræn. På rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

 

Pris

Pris pr. person i delt dobbeltværelse 39.850 kr. Tillæg for enkeltværelse 4.100 kr.
Delt dobbeltværelse kan ikke garanteres for solorejsende, da det afhænger af, om der er nogen at dele med.

 

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, så på vores rejser, skal man ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, der er en del af programmet.

 

Tilmelding på info@ichibantravels.com. Depositum på 8.500 kr. opkræves ved tilmelding, og pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan, og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere).

 

Prisen inkluderer følgende:

 • Mette Holm og Tilde Hjortshøj som rejseledere
 • Fly København – Tokyo – København
 • 12 overnatninger
 • Morgenmad alle dage
 • 6x frokost (ekskl. drikkevarer)
 • 7 x aftensmad (ekskl. drikkevarer)
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport med Shinkansen og øvrige tog
 • Transport til de i programmet angivne steder
 • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter og besøg
 • Bagagetransport på udvalgte strækninger (1 stk. bagage pr. person)
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

 

NB ikke inkluderet: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider og personlige udgifter.

 

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Bestil din rejse

Du kan på kortet herunder få en fornemmelse af, hvor vi bevæger os henne på de forskellige dage under vores rejse til Japan.

  Navn*

  E-mail*

  Telefon*

  Besked* (skriv her dine foretrukne rejse– og rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked (skriv eventuelt her dine foretrukne rejsedatoer)

    Navn (nødvendig)

    E-mail (nødvendig)

    Telefon (nødvendig)

    Besked