Litteratur, vild natur, onsen og sumo

Denne rejse er inspireret af en række af Murakamis noveller. Vi tager blandt andet udgangspunkt i En vild fårejagt og Kafka på stranden samt nogle af de gennemgående temaer fra forfatterskabet.

 

Rejsen starter på det tyndtbefolkede Hokkaido med masser af vild natur. Vi går på fårejagt, besøger et whiskydestilleri, bader i varme kilder og kigger på sten. Vi fortsætter derefter sydpå til Takamatsu, hvor Kafka holdt til, samt til museumsøerne i Setouchi indlandshavet. Her skal vi bo på et berømt hotel inde i museet, se hvordan et affolket øsamfund har forvandlet sig til et kunstnerisk samlingspunkt, og vi skal opleve stemningen af sydhavsø. I Tokyo besøger vi Murakamis nye bibliotek og tager til sumo-turnering.

Highlights på rejsen

 • Daisetsuzan nationalpark
 • Vilde traner
 • Varme kilder
 • Museumsøerne
 • Overnatning på Benesse House
 • Japansk landskabshave
 • Sumo-turnering

Dagsprogram – oversigt

Du kan se det fulde program under fanen Program. Herunder får du en oversigt over, hvor rejsen går hen. Er du nysgerrig på at se stederne i forhold til hinanden, kan se dette under fanen Kort.

 • Dag 1: Afrejse fra København
 • Dag 2: Sapporo, Hokkaido
 • Dag 3: Sapporo, Hokkaido
 • Dag 4: Daisetsuzan nationalpark, Hokkaido
 • Dag 5: Daisetsuzan nationalpark, Hokkaido
 • Dag 6: Kushiro, Hokkaido
 • Dag 7: Tomamu, Hokkaido
 • Dag 8: Naoshima
 • Dag 9: Naoshima
 • Dag 10: Takamatsu, Shikoku
 • Dag 11: Takamatsu, Shikoku
 • Dag 12: Tokyo
 • Dag 13: Tokyo
 • Dag 14: Tokyo
 • Dag 15: Tokyo
 • Dag 16: Hjemrejse

Dag 1: Afrejse
Afgang fra Københavns Lufthavn.

 

Dag 2: Til Hokkaido og Buddha-højen
Ankomst til Tokyo tidlig morgen. Vi skifter fly og fortsætter til Sapporo på Hokkaido. Der besøger vi først Buddha-højen, hvor en 12,5 m Buddha er omgivet af en høj designet med lavendler af arkitekten Tadao Ando. Vi fortsætter til en skulpturel park udtænkt af Isamu Noguchi og slutter dagen af i det livlige Susukino-kvarter i Sapporo.

 

Dag 3: Whisky som Murakami kan lide det

I ægte Murakamisk ånd er der i dag både japansk whisky og øl på programmet. Vi tager lokaltoget til et affolket område ved kysten, der huser et af Japans top destillerier og bliver måske lidt klogere på, hvorfor Murakami er whisky-fan. På vejen gør vi stop i den lille by, Otaru, og slutter af med et besøg på Sapporo ølmuseum.

 

Dag 4: Lokale specialiteter og fårejagt

Vi forlader Sapporo, går vi på fårejagt og spiser en meget lokal specialitet. Undervejs besøger vi et skulpturmuseum. Vi ender inde i bjergene i Daisetsuzan, Japans største nationalpark. Vi bor på ryokan hotel, spiser japansk middag og bader i onsen, naturlige varme kilder.

 

Dag 5: Daisetsuzan og varme kilder
Vi opholder os endnu en dag i Daisetsuzan nationalparken, hvor vi tager en tur med kabelbane op til et storslået udsigtspunkt omgivet af bjergtoppe på omkring 2000 m. Igen er der mulighed for at bade i naturlige varme kilder eller nyde naturen med en gåtur til to imponerende vandfald.

 

Dag 6:  Seafood og Komura i Kushiro
Fra bjergene fortsætter vi gennem højlandet ud til havnebyen Kushiro, hvor Komura i ”Ufo i Kushiro” søgte tilflugt efter sit ægteskabs forlis. Kushiro er kendt for sin friske, smagfulde seafood, vilde traner og marskland. Om aftenen spiser vi den lokale specialitet robatayaki, som er grøntsager, fisk og seafood grillet over trækul.

 

Dag 7: Traner og marskland
Fra Kushiro kører vi til Tomamu, der om vinteren er et skiområde og resten af året populært til vandring og andre udendørs aktiviteter. Undervejs besøger vi et tranereservat og det enestående marskområde. I Tomamu ser vi et andet fint værk af Ando, et lille bryllupskapel på en sø.

 

Dag 8: Fra nord til syd og museumsø
For de morgenfriske ser vi solopgang fra terrassen over skyerne, Unkai Terrasse. Derefter tager vi tilbage til Sapporo, hvorfra vi flyver langt sydpå og ender på museumsøen Naoshima.

 

Dag 9: Et hotel inde i museet
Vi har hele dagen til at besøge øens spændende museer og kunstinstallationer. Vi spiser middag og overnatter på luksuriøse Benesse House, der er en del af museumsprojektet og et hotel inde i museet. Som gæster på hotellet, kan vi se museet efter lukketid.

 

Dag 10: Sejltur i Seto indlandshavet
Vi sejler rundt i det naturskønne Seto indlandshav med vores egen båd og besøger de to enestående museumsøer, Inujima og Teshima. Vores båd sætter os af i Takamatsu på Shikoku, hvor vi har to overnatninger.

 

Dag 11: Skulpturelle sten i Takamatsu

Vi har en dag mere i Takamatsu, hvor vi blandt andet besøger Isamu Noguchis fine stenskulpturmuseum og tidligere værksted i udkanten af byen. Her ligger der også en traditionsrig nuddelrestaurant, hvor vi spiser frokost. Om eftermiddagen besøger Ritsurin-parken, en af Japans smukkeste vandrehaver.

 

Dag 12: Afsted mod Tokyo
Rejsen fortsætter med tog og shinkansen til Tokyo, som er sidste stop. Vi bor i det fashionable Aoyama-område, og går på byvandring om eftermiddagen.

 

Dag 13: Murakamis bibliotek
Om formiddagen besøger vi Haruki Murakami-biblioteket, som ligger på Waseda universitet, hvor han selv studerede. Biblioteket er designet af Kengo Kuma, en af Japans førende arkitekter i øjeblikket. Om eftermiddagen er der tid til at udforske Tokyo på egen hånd.

 

Dag 14: Fritid i Tokyo
Dagen er fri til sightseeing på egen hånd. Tokyo er rig på museer, butikker og spændende bykvarterer og det er ikke svært at få tiden til at gå.

 

Dag 15: Sumo i nationalarenaen
Denne dag står i sumoens tegn. Sumo er Japans nationalsport og er blevet udøvet i mange hundrede år. Vi skal til sumoturnering i nationalarenaen og, der bliver også tid til at se Hokusai-museet, der ligger i nærheden af arenaen. Vi spiser fællesmiddag på en sumo-restaurant om aftenen.

 

Dag 16: Hjemrejse
Hjemrejse fra morgenstunden direkte med SAS.

 

 

NB. Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre hindringer.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

 

2024

28. august – 12. september

Bestil din litteraturrejse her

Se rejsekalenderen for rejsedatoer på vores andre grupperejser til Japan.

Pris

Prisen 40.950 kr. (pr. person i delt dobbeltværelse, tillæg for enkeltværelse 4.500 kr.)

 

Prisen inkluderer:

 • Mette Holm som rejseleder med særlig ekspertise og Tilde Hjortshøj som teknisk rejseleder
 • Fly København – Tokyo – København med SAS
 • Indenrigsflyvning Tokyo – Sapporo og Sapporo – Okayama med All Nippon Airways
 • 12 overnatninger på 3* hoteller og 1 overnatning på Benesse House (5*)
 • Morgenmad alle dage
 • 4 x aftensmad (ekskl. drikkevarer), dag 4, 5, 9 og 15.
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport med Shinkansen og øvrige tog
 • Transport til de i programmet angivne steder
 • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder billet til sumo-turnering og museer
 • Bagagetransport (1 stk. bagage pr. person)
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

NB ikke inkluderet: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider og personlige udgifter, øvrig transport såsom metro og taxi.

 

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Vi ønsker gennemsigtighed i vores prispolitik på vores rejser, derfor skal du ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, som er en del af programmet.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 8500 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Bestil din litteraturrejse her

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan, og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere), og på rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

 

Der er tale om en aktiv rejse, og deltagelse kræver, at man er i stand til at gå 10-12 km flere af dagene. Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

På denne rejse går turen fra København til øen Hokkaido, hvor vi både besøger Tomamu, Kushiro, Daisetsuzan og Sapporo. Rejsen går derefter til Shikoku i syd og museumsøen Naoshima. Rejsen slutter med fire dage i Tokyo, inden turen går tilbage til Danmark.

Se rejsen på kortet herunder.

Bestil din litteraturrejse her

  Navn (nødvendig)

  E-mail (nødvendig)

  Telefon (nødvendig)

  Besked (skriv her dine foretrukne rejse– og rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked (skriv eventuelt her dine foretrukne rejsedatoer)

    Navn (nødvendig)

    E-mail (nødvendig)

    Telefon (nødvendig)

    Besked