Litteratur, vild natur, onsen og sumo

Denne rejse er inspireret af en række af Murakamis noveller. Vi tager blandt andet udgangspunkt i En vild fårejagt og Kafka på stranden samt nogle af de gennemgående temaer fra forfatterskabet.

 

Rejsen starter på det tyndtbefolkede Hokkaido med masser af vild natur. Vi går på fårejagt, besøger et whiskydestilleri, bader i varme kilder og kigger på sten. Vi fortsætter derefter sydpå til Takamatsu, hvor Kafka holdt til, samt til museumsøerne i Setouchi indlandshavet. Her skal vi bo på et berømt hotel inde i museet, se hvordan et affolket øsamfund har forvandlet sig til et kunstnerisk samlingspunkt, og vi skal opleve stemningen af sydhavsø. I Tokyo besøger vi Murakamis nye bibliotek og tager til sumo-turnering.

Highlights på rejsen

 • Daisetsuzan nationalpark
 • Vilde traner
 • Varme kilder
 • Museumsøerne
 • Overnatning på Benesse House
 • Japansk landskabshave
 • Sumo-turnering

Dagsprogram – oversigt

Du kan se det fulde program under fanen Program. Herunder får du en oversigt over, hvor rejsen går hen. Er du nysgerrig på at se stederne i forhold til hinanden, kan se dette under fanen Kort.

 • Dag 1: Afrejse fra København
 • Dag 2: Tokyo
 • Dag 3: Tomamu, Hokkaido
 • Dag 4: Kushiro, Hokkaido
 • Dag 5: Daisetsuzan nationalpark, Hokkaido
 • Dag 6: Sapporo, Hokkaido
 • Dag 7: Sapporo, Hokkaido
 • Dag 8: Takamatsu, Shikoku
 • Dag 9: Takamatsu, Shikoku
 • Dag 10: Naoshima
 • Dag 11: Shodoshima
 • Dag 12: Shodoshima
 • Dag 13: Tokyo
 • Dag 14: Tokyo
 • Dag 15: Tokyo
 • Dag 16: Hjemkomst

Dag 1: Afrejse
Afgang fra Københavns Lufthavn.

 

Dag 2: De første oplevelser i Japan
Ankomst til Tokyo sidst på dagen. Vi spiser aftensmad i Tokyo og overnatter i nærheden af Haneda lufthavn, da vi skal tidligt afsted til Hokkaido næste dag.

 

Dag 3: Til Hokkaido og Buddha-højen

Vi tager med indenrigsfly til Sapporo, Hokkaido fra morgenstunden. Der besøger vi først Buddha-højen, hvor en 12,5 m Buddha er omgivet af en høj designet med lavendler af arkitekten Tadao Ando. Derfra fortsætter vi til Tomamu, der om vinteren er et skiområde og resten af året populært til vandring og andre udendørs aktiviteter. Vi ser et andet fint værk af Ando, og der er mulighed for at bade i varme kilder.

 

Dag 4: Seafood, traner og Komura i Kushiro

Vi ser solopgang fra terrassen over skyerne, Unkai Terrasse. Derfra fortsætter vi til Kushiro, hvor Komura i ”Ufo i Kushiro” søgte tilflugt efter sit ægteskabs forlis. Kushiro er kendt for sin friske, smagfulde seafood, vilde traner og nationalparker. Om aftenen er der mulighed for at spise den lokale specialitet robatayaki, som er grøntsager, fisk og seafood grillet over trækul.

 

Dag 5: Daisetsuzan og varme kilder
Fra Kushiro kører vi ind i bjergene til Daisetsuzan, Japans største nationalpark. Her tager vi en tur med kabelbane op til et storslået udsigtspunkt omgivet af bjergtoppe på omkring 2000 m. Vi bor på ryokan hotel, spiser japansk middag og bader i onsen, naturlige varme kilder.

 

Dag 6: Lokale specialiteter og fårejagt
Vi fortsætter mod Sapporo, hovedbyen på Hokkaido, og undervejs går vi på fårejagt og spiser en meget lokal specialitet. Vi besøger en skulpturel park og slutter dagen af i det livlige Susukino-kvarter i Sapporo.

 

Dag 7: Whisky som Murakami kan lide det
I ægte Murakamisk ånd er der i dag både japansk whisky og øl på programmet. Vi tager lokaltoget til et affolket område ved kysten, der huser et af Japans top destillerier og bliver måske lidt klogere på, hvorfor Murakami er whisky-fan. På vejen gør vi stop i den lille by, Otaru, og slutter af med et besøg på Sapporo ølmuseum.

 

Dag 8: Fra nord til syd og en enestående landskabshave
I dag flyver vi langt sydpå og ender i Takamatsu, hvor Kafka holdt til i en periode. Vi besøger Ritsurin-parken, en af Japans smukkeste vandrehaver.

 

Dag 9: Skulpturelle sten i Takamatsu
Vi har en dag mere i Takamatsu, hvor vi blandt andet besøger Isamu Noguchis fine stenskulpturmuseum og tidligere værksted i udkanten af byen, hvor der også ligger en traditionsrig nuddelrestaurant.

 

Dag 10: Et hotel inde i museet
Dagen begynder med en sejltur over til den første af museumsøerne, Naoshima, hvor vi har hele dagen til at besøge øens museer og kunstinstallationer. Vi overnatter på det luksuriøse Benesse House, der er en del af museumsprojektet og et hotel i museet.

 

Dag 11: Sejltur og flere museumsøer
Vi sejler rundt i det naturskønne Seto indlandshav og besøger de to enestående museumsøer, Inujima og Teshima. Vi ender på øen Shodoshima, hvor vi har to overnatninger.

 

Dag 12: Olivenlunde og soja sauce
Vi tilbringer dagen på Shodoshima, der udover at være kendt for sine olivenlunde, soja-landsby og vilde aber også er en del af museumsøerne. Vi skal blive klogere på fremstilling af soja sauce og de ultratynde somen-nudler, der produceres på øen, samt opleve nogle af øens kunstværker.

 

Dag 13: Afsted mod Tokyo
Rejsen fortsætter med bus, færge og tog til Tokyo, som er sidste stop. Vi bor i det fashionable Aoyama-område, og der vil være lidt tid på egen hånd, når vi kommer frem.

 

Dag 14: Sumo i nationalarenaen
Denne dag står i sumoens tegn. Sumo er Japans nationalsport og er blevet udøvet i mange hundrede år. Vi skal til sumoturnering i nationalarenaen og, der bliver også tid til at se Hokusai-museet, der ligger i nærheden af arenaen. Vi spiser fællesmiddag på en sumo-restaurant om aftenen.

 

Dag 15: Murakamis bibliotek
Om formiddagen besøger vi Haruki Murakami-biblioteket, som ligger på Waseda universitet, hvor han selv studerede. Biblioteket er designet af Kengo Kuma, en af Japans førende arkitekter i øjeblikket. Om eftermiddagen er der tid til at udforske Tokyo på egen hånd eller få klaret den sidste shopping. Først på aftenen er der afgang til lufthavnen og hjemrejse fra Tokyo.

 

Dag 16: Hjemme igen
Hjemkomst til København over middag.

 

 

NB. Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre hindringer.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

 

2023

30. august – 14. september

Bestil din litteraturrejse her

2024

28. august – 12. september

Se rejsekalenderen for rejsedatoer på vores andre grupperejser til Japan.

Pris

For afrejse i 2023 er prisen 38.950 kr. (pr. person i delt dobbeltværelse, tillæg for enkeltværelse 4.500 kr.)

For afrejse i 2024 er det muligt at blive skrevet på venteliste indtil, vi åbner for tilmelding.

 

Prisen inkluderer:

 • Mette Holm som rejseleder med særlig ekspertise og Tilde Hjortshøj som teknisk rejseleder
 • Fly København – Tokyo – København
 • Indenrigsflyvning Tokyo – Sapporo og Sapporo – Osaka
 • 12 overnatninger på 3* hoteller og 1 overnatning på Benesse House (5*)
 • Morgenmad alle dage
 • 3 x aftensmad (ekskl. drikkevarer), dag 5, 10 og 14.
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport med Shinkansen og øvrige tog
 • Transport til de i programmet angivne steder
 • Entreer til de i programmet angivne aktiviteter, herunder billet til sumo-turnering og museer
 • Bagagetransport (1 stk. bagage pr. person)
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, skatter, afgifter og ansvarsrisiko

NB ikke inkluderet: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider og personlige udgifter, øvrig transport såsom metro og taxi.

 

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Vi ønsker gennemsigtighed i vores prispolitik på vores rejser, derfor skal du ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, som er en del af programmet.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 6.875 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Bestil din litteraturrejse her

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan, og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere), og på rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

 

Der er tale om en aktiv rejse, og deltagelse kræver, at man er i stand til at gå 10-12 km flere af dagene. Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

På denne rejse går turen fra København til øen Hokkaido, hvor vi både besøger Tomamu, Kushiro, Daisetsuzan og Sapporo. Rejsen går derefter til Shikoku i syd, Naoshima og Shodoshima. Rejsen slutter med tre dage i Tokyo inden turen går tilbage til Danmark.

Se rejsen på kortet herunder.

Bestil din litteraturrejse her
WordPress Video Lightbox

  Navn (nødvendig)

  E-mail (nødvendig)

  Telefon (nødvendig)

  Besked (skriv eventuelt her dine foretrukne rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked