Warning: A non-numeric value encountered in /customers/c/0/8/ichibantravels.com/httpd.www/wp-content/themes/stockholm/title.php on line 68

Tre bjerge, varme kilder og hav

På denne rejse kommer vi langt ud på landet og højt op i bjergene, når vi går udvalgte dele af den naturskønne pilgrimsrute Shikoku 88. Der vil være masser af vandring i skov og bjerge, ved kyst og strand. Der vil være flere dage, hvor vi i stedet for at besøge templerne, besøger lokale seværdigheder eller fordyber os i vandringen.

 

En rejse for dig, der elsker at vandre, at opleve naturen og at lære den lokale kultur at kende.

Highlights på rejsen

 • Overnatning i templer
 • Vandring i skovklædte bjerge
 • Kyst og strand
 • Overnatning på ryokan
 • Naturlige varme kilder
 • Kulturperler i Uwajima

Dagsprogram – oversigt

Du kan se det fulde program under fanen Program. Her får du en oversigt over, hvor rejsen går hen. Er du nysgerrig på at se stederne på et kort, kan du under fanen Kort, se hvor templer og stederne er placeret i forhold til hinanden.

 

 • Dag 1: afrejse fra København
 • Dag 2: Tokushima, tempel 7,8,9,10
 • Dag 3: Tokushima, tempel 12
 • Dag 4: Kochi, tempel 28, 29, 30
 • Dag 5: Kochi, tempel 34, 35, 36, 37
 • Dag 6: Kochi, tempel 38
 • Dag 7: Kochi
 • Dag 8: Ehime, tempel 42
 • Dag 9: Ehime, tempel 44, 45
 • Dag 10: Kagawa, tempel 66
 • Dag 11: Kyoto
 • Dag 12: Kyoto
 • Dag 13: Kyoto
 • Dag 14: hjemrejse

Dag 1: Afrejse
Afgang fra Københavns Lufthavn.

 

Dag 2: Med bus til Tokushima, første vandretur og overnatning i tempel
Ankomst Osaka, Kansai lufthavn om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi med bus til Tokushima, der er startpunktet for vores vandring. Vi starter ved tempel 10, hvor der er små butikker med pilgrimsudstyr, såsom den fine bog man bruger til at få tempelkalligrafier i, det karakteristiske hvide pilgrimstøj, hatten og vandrestaven. For at få gang i benene oven på flyveturen vandrer vi fra tempel 10 til tempel 9 og videre til tempel 8. Dagen slutter med overnatning i tempel 7.

 

Dag 3: Morgenceremoni med munkene og overnatning på ryokan
Der er morgenceremoni i templet, inden vi spiser morgenmad og gør klar til dagens udfordring. Der venter os en hård dag med stejle op- og nedstigninger gennem skov og bjerg. Tempel 12 ligger i 700 meters højde, og på toppen møder der os en enestående udsigt over landskabet. Efter dagens vandring kører vi ind i den afsides og naturskønne Iya-dal midt på Shikoku. Vi har fortjent et behageligt hvil, så vi overnatter på en lille ryokan (japansk gæstgiveri), hvor der er udendørs onsen bad med vand fra naturlige varme kilder i området og udsigt til Iya-floden i bunden af dalen.

 

Dag 4: Fra Iya-dalen til Kochi
Fra Iya-dalen tager vi bussen sydpå ned gennem Shikokus smukke bjerglandskaber og starter dagens vandring ved tempel 28, der ligger i udkanten af Kochi by. Herfra går vi til tempel 29 og 30, inden vi ender i Kochi by, hvor vi også skal overnatte.

 

Dag 5: Kystvandring
I dag vandrer vi tæt på kysten og ruten er flad. Vi besøger tempel 34, 35 og 36, og dagen byder på en meget varieret rute. Vi skal gå langs en flod, gennem landbrugsområder og lidt by. Tempel 35 ligger højt med mange trapper og en fantastisk udsigt. Vi kører det sidste stykke til tempel 37, hvor vi overnatter på bedste pilgrimsvis i templet.

 

Dag 6: Det sydligste Shikoku
Der er morgenceremoni i templet inden morgenmaden. I dag skal vi gå langs strand og en meget smuk kyststrækning. Vi er nu nået ud i en tyndt befolket del i det sydvestligste hjørne af Shikoku, og der vil kun være et enkelt tempel på vores rute i dag, tempel 38. Vi overnatter på et hotel på kap Ashizuri, det sydligste punkt på Shikoku, med en storslået udsigt over Stillehavet.

 

Dag 7: Hviledag og kulturperler
I dag er der indlagt en vandre-hviledag. Vi kører fra kap Ashizuri over til den lille by Uwajima, der er hjemsted for den fineste produktion af kulturperler i Japan. På vejen til Uwajima besøger vi en perleproducent og et specielt landskab ved kysten, hvor man dyrker kartofler på terrasser. Vi ender i Uwajima by, hvor vi skal overnatte de næste to dage.

 

Dag 8: Lille ø og frokost fra lokalt marked
Vi bliver endnu en dag i Uwajima, hvor vi starter med at besøge tempel 42. Derfra vandrer vi ned til byens lokale marked og køber ind til frokost, som vi kan nyde undervejs på vores vandretur rundt på den lille ø, Kushima, der er forbundet med Uwajima med en bro.

 

Dag 9: Vandring i højland og cedertræsskove
Vi forlader Uwajima og kører til Kuma Kogen plateauet. Dagens vandring begynder ved tempel 44, hvorfra en kuperet rute til tempel 45 fører os gennem cedertræsskove, små landsbyer og spektakulære udsigter over de omkringliggende bjerge undervejs.

 

Dag 10: Templet i skyerne
I dag skal vi til tempel 66, kaldet templet i skyerne, som i 900 m er det højest beliggende tempel på hele pilgrimsruten. Opstigningen er hård og underlaget meget ujævnt og visse steder stenet. Ruten betegnes som et af de steder, der tester pilgrimmens udholdenhed. Fra toppen kører vi ned ad bjerget med en kabelbane og nyder udsigten.

 

Dag 11: Afslutning på pilgrimsvandringen i Kyoto
Vi tager toget til Kyoto, hvor vi afslutter vores pilgrimsvandring med at besøge nogle af Kyotos vigtige templer inden for andre retninger af Buddhismen og kigge lidt på bylivet.

 

Dag 12: Sightseeing i Kyoto
Der er mulighed for at følge med på en guidet gåtur om formiddagen, og ellers er der tid på egen hånd til en dag med sightseeing og afslapning i Kyoto. I Kyoto er der rig mulighed for museumsbesøg, shopping og flere gode gåture, hvor man kan opleve byens helt særlige stemning på egen hånd.

 

Dag 13: Sidste dag i Kyoto og afskedsmiddag
Der er igen tid på egen hånd til at udforske Kyoto. Vi mødes til afskedsmiddag om aftenen.

 

Dag 14: Hjemrejse
Vi tager fra Kyoto om morgenen mod Osaka, Kansai lufthavn, hvorfra vi rejser mod København.

 

Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre forhold.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedatoer

 

2023

30. marts – 12. april

Bestil din pilgrimsrejse

2024

14. – 27. marts

Se rejsekalenderen for rejsedatoer på vores andre grupperejser til Japan.

Sværhedsgrad

Der er tale om en særdeles aktiv rejse, hvor vi vandrer omkring 15-20 km de fleste dage. Der vil være dage med krævende vandring i vanskeligt terræn, mange højdemeter og bjerge, og det er en forudsætning for deltagelse, at du er i tilstrækkelig god form og ved godt helbred til dette. Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

 

Max højde over havoverfladen på vandringerne er 920 m, så der er ikke risiko for højdesyge.

 

Pris

For afrejse i 2023 er prisen 30.950 kr. pr. person i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse 3.500 kr.).

For afrejse i 2024 er det muligt at blive skrevet på venteliste indtil, vi åbner for tilmelding.

 

Prisen inkluderer følgende:

 • Mette Holm som rejseleder
 • Fly København – Osaka – København
 • 12 overnatninger på templer og hotel
 • Morgenmad alle dage
 • 6 x aftensmad (ekskl. drikkevarer), dag 2, 3, 5, 6, 9, 13
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport på pilgrimsruten, herunder transport af bagage under vandring
 • Togbillet, alm. tog og shinkansen til Kyoto
 • Separat bagagetransport (1 stk.) til Kyoto
 • Dansk teknisk rejseleder
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, ansvarsrisiko, skatter og afgifter

 

NB følgende er ikke inkluderet i prisen: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider, øvrig transport såsom metro og taxi.

 

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, derfor skal du ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, som er en del af programmet.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 6.875 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Bestil din pilgrimsrejse

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan, og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere). På rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

Du kan på kortet herunder få en fornemmelse af, hvor vi bevæger os henne på de forskellige dage under vores pilgrimsvandring og rejse til Japan.

Dette er en ny rejse, som er programsat for første gang i foråret 2022. Billederne nedenfor er fra vores research-rejse.

WordPress Video Lightbox

  Navn (nødvendig)

  E-mail (nødvendig)

  Telefon (nødvendig)

  Besked (skriv her dine foretrukne rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked