Tre bjerge, varme kilder og hav

På denne rejse kommer vi langt ud på landet og højt op i bjergene, når vi går udvalgte dele af den naturskønne pilgrimsrute Shikoku 88. Der vil være masser af vandring i skov og bjerge, ved kyst og strand. Der vil være flere dage, hvor vi i stedet for at besøge templerne, besøger lokale seværdigheder eller fordyber os i vandringen.

 

En rejse for dig, der elsker at vandre, at opleve naturen og at lære den lokale kultur at kende.

Highlights på rejsen

 • Overnatning i templer
 • Vandring i skovklædte bjerge
 • Kyst og strand
 • Overnatning på ryokan
 • Naturlige varme kilder
 • Kulturperler i Uwajima

Dagsprogram – oversigt

Du kan se det fulde program under fanen Program. Her får du en oversigt over, hvor rejsen går hen. Er du nysgerrig på at se stederne på et kort, kan du under fanen Kort, se hvor templer og stederne er placeret i forhold til hinanden.

 • Dag 1: afrejse fra København
 • Dag 2: ankomst Osaka, Kansai, bus til Shikoku
 • Dag 3: Tokushima, tempel 7,8,9,10
 • Dag 4: Tokushima, tempel 11 og 12
 • Dag 5: Kochi, tempel 28, 29, 30
 • Dag 6: Kochi, tempel 35, 36, 37
 • Dag 7: Kochi, tempel 38
 • Dag 8: Ehime, vandrefridag
 • Dag 9: Ehime, rundt om øen Kushima
 • Dag 10: Ehime, tempel 44, 45
 • Dag 11: Kagawa, tempel 66 og 67
 • Dag 12: Kyoto
 • Dag 13: Kyoto
 • Dag 14: Kyoto, hjemrejse lige før midnat
 • Dag 15: ankomst Danmark

Dag 1: Afrejse
Afgang fra Københavns Lufthavn.

 

Dag 2: Ankomst i Osaka

Ankomst Osaka, Kansai lufthavn sidst på eftermiddagen. Vi bliver hentet af en bus i lufthavnen og kører til Tokushima, der er startpunktet for vores vandring næste dag. Vi overnatter på hotel i Tokushima.

 

Dag 3: Første vandredag og overnatning i tempel

Vi starter vores vandring ved tempel 10, hvor der er mulighed for at købe pilgrimsudstyr, såsom bogen man bruger til at få tempelkalligrafier i, det karakteristiske hvide pilgrimstøj, hatten og vandrestaven. Vi fortsætter i omvendt rækkefølge til tempel 9, og 8 og 7. Dagen slutter med spisning og overnatning i tempel 7.

 

Dag 4: Morgenceremoni med munkene

Der er morgenceremoni i templet, inden vi spiser morgenmad og gør klar til dagens udfordring. Der venter os en hård dag med stejle op- og nedstigninger gennem skov og bjerg. Vi starter ved tempel 11 og går op til tempel 12, der ligger i 700 meters højde, og på toppen møder der os en enestående udsigt over landskabet. Efter dagens vandring ender vi på en lille ryokan (japansk gæstgiveri) i nærheden af tempel 12, hvor der er onsen bade med vand fra naturlige varme kilder i området.

 

Dag 5: Sydpå til Kochi

Vi skal på en lidt længere køretur fra morgenstunden for at nå til Kochi, den næste provins på turen. Vi kører sydpå ned gennem Shikokus smukke bjerglandskaber og starter dagens vandring ved tempel 28, der ligger i udkanten af Kochi by. Herfra går vi til tempel 29 og 30, inden vi ender i Kochi by, hvor vi også skal overnatte.

 

Dag 6: Flotte udsigter over klipper og kyst
I dag vandrer vi tæt på kysten og ruten er flad. Vi besøger tempel 35 og 36, og dagen byder på en meget varieret rute. Vi skal gå gennem landbrugsområder, lidt by og til sidst på et højdedrag med fantastisk udsigt over klipper og kyst. Tempel 35 ligger højt med mange trapper, mens tempel 36 ligger på en lille halvø. Vi kører det sidste stykke til tempel 37, hvor vi overnatter på bedste pilgrimsvis i templet.

 

Dag 7: Kystvandring og det sydligste Shikoku
Der er morgenceremoni i templet inden morgenmaden. I dag skal vi gå langs strand og en meget smuk kyststrækning. Vi er nu nået ud i en tyndt befolket del i det sydvestlige hjørne af Shikoku, og der vil kun være et enkelt tempel på vores rute i dag, tempel 38. Vi overnatter på et hotel på kap Ashizuri, det sydligste punkt på Shikoku, med en storslået udsigt over Stillehavet.

 

Dag 8: Perleproduktion og fiskefarme
I dag er der indlagt en vandre-hviledag. Vi kører fra kap Ashizuri over til den lille by Uwajima, der er hjemsted for den fineste produktion af kulturperler i Japan. På vejen til Uwajima besøger vi en perlefarm og lærer om produktionen af kulturperler. Vi ender i Uwajima by, hvor vi skal overnatte de næste to dage.

 

Dag 9: Rundt om Kushima ø
Vi bliver endnu en dag i Uwajima, hvor vi tager en vandretur rundt om den lille ø, Kushima, der er forbundet med Uwajima med en bro. Vi ender ved det lokale marked, hvor vi kan spise frokost eller gå på opdagelse i Uwajima by.

 

Dag 10: Vandring i højland og cedertræsskove
Vi forlader Uwajima og kører til Kuma Kogen plateauet. Dagens vandring begynder ved tempel 44, hvorfra en kuperet rute til tempel 45 fører os gennem cedertræsskove, små landsbyer og spektakulære udsigter over de omkringliggende bjerge undervejs. Vi overnatter på en lille pilgrimsryokan i højlandet.

 

Dag 11: Templet i skyerne
I dag skal vi til tempel 66, kaldet templet i skyerne, som er det højest beliggende tempel på hele pilgrimsruten. Den første del af opstigningen er hård og underlaget meget ujævnt og visse steder stenet. Ruten betegnes som et af de steder, der tester pilgrimmens udholdenhed. Fra toppen kører vi ned ad bjerget med en kabelbane og nyder udsigten, inden vi går videre til tempel 67. Hvis vejret er med os, kører vi til en strand i nærheden, hvor vi kan få lidt at spise og se solnedgang.

 

Dag 12: Afslutning på pilgrimsvandringen i Kyoto

Vi tager toget til Kyoto, hvor vi afslutter vores pilgrimsvandring med at besøge nogle af Kyotos vigtige templer inden for andre retninger af Buddhismen og kigge lidt på bylivet.

 

Dag 13: Sightseeing i Kyoto
Der er mulighed for at følge med på en guidet gåtur i Kyoto om formiddagen, og ellers er der tid på egen hånd til en dag med sightseeing og afslapning i Kyoto.

 

Dag 14: Sightseeing i Kyoto

Der er tid på egen hånd til at udforske Kyoto. I Kyoto er der rig mulighed for museumsbesøg, shopping og flere gode gåture, hvor man kan opleve byens helt særlige stemning på egen hånd. Vi mødes til en tidlig afskedsmiddag, inden vi tager i lufthavnen ved Osaka og flyver hjem lige før midnat.

Vi er tilbage i København næste dag over middag.

 

Dagsprogrammet er vejledende. Der kan forekomme ændringer som følge af vejr eller andre forhold.

Her finder du svar på dine praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

 

Afrejsedato

 

2024

6. – 20. marts

Bestil din pilgrimsrejse

Se rejsekalenderen for rejsedatoer på vores andre grupperejser til Japan.

Sværhedsgrad

Der er tale om en særdeles aktiv rejse, hvor vi vandrer omkring 15-20 km de fleste dage. Der vil være dage med krævende vandring i vanskeligt terræn, mange højdemeter og bjerge, og det er en forudsætning for deltagelse, at du er i tilstrækkelig god form og ved godt helbred til dette. Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

 

Max højde over havoverfladen på vandringerne er 920 m, så der er ikke risiko for højdesyge.

 

Pris

For afrejse i 2024 er prisen 31.950 kr. (pr. person i delt dobbeltværelse, tillæg for eneværelse kr. 3.500).

 

Prisen inkluderer følgende:

 • Mette Holm som rejseleder
 • Fly København – Osaka – København
 • 12 overnatninger på templer og hotel
 • Morgenmad alle dage
 • 6 x aftensmad (ekskl. drikkevarer), dag 2, 3, 5, 6, 9, 13
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og hjemrejse
 • Transport på pilgrimsruten, herunder transport af bagage under vandring
 • Togbillet, alm. tog og shinkansen til Kyoto
 • Separat bagagetransport (1 stk.) til Kyoto
 • Dansk teknisk rejseleder
 • Bidrag til Rejsegarantifonden, ansvarsrisiko, skatter og afgifter

 

NB følgende er ikke inkluderet i prisen: rejse- og afbestillingsforsikring, øvrige måltider, øvrig transport såsom metro og taxi.

 

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

 

Vi ønsker en gennemsigtighed i vores prispolitik, derfor skal du ikke betale ekstra for at deltage i de planlagte aktiviteter og udflugter, som er en del af programmet.

 

Tilmelding

Ved tilmelding opkræves et ikke-refunderbart depositum på 6.875 kr. Pladsen er først sikret, når depositum er rettidigt indbetalt. Restbeløbet opkræves 60 dage før afrejse.

Bestil din pilgrimsrejse

Forsikring

Rejseforsikring med tilstrækkelig dækning for sygdom og hjemtransport er en forudsætning for deltagelse.

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Du kan læse mere om Goudas dækningsomfang og tegne forsikring ved at klikke på knapperne herunder.

Tegn afbestillingsforsikring her
Tegn rejseforsikring her

Andet

Vi rejser kun med små grupper, da det giver det bedste møde med Japan, og deltagerantallet er derfor begrænset til 16 personer (min. 12 deltagere). På rejsen er der to danske rejseledere, der begge har indgående kendskab til Japan og taler japansk.

Du kan på kortet herunder få en fornemmelse af, hvor vi bevæger os henne på de forskellige dage under vores pilgrimsvandring og rejse til Japan.

Dette er en ny rejse, som gennemføres første gang i foråret 2023. Billederne nedenfor er fra vores research-rejse.

  Navn (nødvendig)

  E-mail (nødvendig)

  Telefon (nødvendig)

  Besked (skriv her dine foretrukne rejse– og rejsedatoer)

   Navn (nødvendig)

   E-mail (nødvendig)

   Telefon (nødvendig)

   Besked (skriv eventuelt her dine foretrukne rejsedatoer)

    Navn (nødvendig)

    E-mail (nødvendig)

    Telefon (nødvendig)

    Besked